SUPRAFETE ULTRA-GLOSS – TOPX – PENTRU UN CAMIN HIGH-CLASS.

   Avem la indemana atatea mijloace pentru a ne transforma caminul intr-unul de vis, incat de multe ori ne trezim coplesiti de multitudine variantelor care ni se ofera de catre piata actuala in ceea ce priveste finisajele si materialele destinate amenajarilor interioare. Un lucu este cert, fiecare dintre noi are anumite afinitati pentru un anumit stil de design interior, unora le place stilul clasic, unii nu se vad locuind decat intr-o casa decorata in stil modern, iar altii isi concep ambientul intr-o varianta nonconformista, care sa le exprime personalitatea, mizand pe mix-uri inedite de finisaje si culori, insa indiferent de stilul al carui adepti alegem sa fim, cu totii de dorim lucruri de calitate in propriul camin.

   In acest articol dorim sa aducem in prim plan un material versatil si extrem de elegant, destinat caselor care se raporteaza la prezent si viitor, in care tot ce este nou si ultra-modern isi gaseste cu usurinta locul, culminand in amenajari care emana lux, rafinament si inalta clasa. Vorbim despre suprafetele acrilice TOP-X, destinate atat productiei de mobilier cat si placarii peretilor de interior.

   Procesul de realizatre a suprafetelor acricile TOP-X, consta in laminarea suportului din panou MDF, cu folii rigide din termoplastic acoperit cu pelicula transparenta cu un strat integrat de culoare, denumite folii lacuite HARD COAT, care garanteaza o suprafata perfect plana si complet lipsita de microdenivelari vinovate de acel efect de “coaja de portocala”, vizibil in cazul altor tipuri de suprafete lucioase.

   Atu-urile principale ale acestora sunt gradul de luciu foarte inalt, cu efect de oglinda datorat suprafetelor perfect reflectante si rezistenta ridicata la actiune mecanica, fapt care permite o acuratete remarcabila in ceea ce priveste debitarea si prelucrarea acestora si o buna exploatare in timp. Mai putem adauga aici, rezistenta la razele UV si compusi chimici, asigurata de stratul acrylic superior.
Intr-o gama cromatica ce ofera atat culori uni profunde si straclucitoare cat si nuante care beneficiaza de efecte metalizate, cele 13 decoruri MDF ACRYLIC TOP-X pot asigura suportul necesar pentru realizarea unor proiecte de succes.

   Luciul de oglinda specific suprafetelor TOP-X are o capacitate uimitoare de a transforma o incapere, dandu-i practic o noua dimensiune, datorita puterii cu care reflecta lumina, creandu-se automat senzatia de spatiu mai mare si aerisit. Suprafetele lucioase au fost mereu percepute de ochiul uman ca fiind pretioase, de aici rezultand si eleganta simpla dar impozanta a unei amenajari in care acestea sunt prezente.

   In ambientele minimaliste astfel de finisaje sunt omniprezente. Am specificat si cu alte ocazii ca stilul minimalist este unul pretentios si cere folosirea unor materiale din gama premium. In astfel de conditii, suprafetele TOP-X pot satisface pana si cele mai inalte standarde de calitate pentru realizarea unui mobilier cu linii clare si rigide, care sa contureze si sa defineasca o amenajare cu stralucirea sa glaciara.

   In spatiile moderne, mai putin pretentioase decat cele minimaliste, putem apela la TOP-X pentru a da o nota mai pretioasa amenajarii. Alternarea suprafetelor mate cu cele lucioase oferite de MDF-ul acrilic, poate schimba complet dinamica unui ambient.

De departe, cele mai frumoase amenajari in care putem apela la TOP-X sunt cele in stil contemporan, care ne permit sa ne jucam cu variate nuante, texturi si finisaje si sa cream cele mai neasteptate si iesite din comun combinatii. Stim ca stilul contemporan este unul cald si primitor, caracterizat de finisaje inspirate din natura si poate suprafetele lucioase nu ar fi primele pe lista de luat in calcul pentru o astfel de amenajare. Noi insa va recomandam cu caldura sa o faceti. De ce? Pentru ca astfel aveti garantia obtinerii unui spatiu vibrant, plin de energie si personalitate. Perfectiunea suprafetelor netede de oglinda creaza un contrast inimaginabil de frumos cu imperfectiunea unor suprafete brute si nefinisate cum ar fi, de exemplu, un perete care lasa zidaria din caramida la vedere sau cu fibra foarte pronuntata al finisajelor care reproduc lemnul natural.

Secretul reusitei intr-o astfel de imbinare de finisaje profund contrastante este pastrarea proportiilor. Suprafetele luciose trebuie folosite ca accent sau cel mult pentru intregul ansamblu de mobilier, cu conditia sa lase impresia ca ambientul este dominat de suprafetele mate sau cele nefinisate.

   Cel mai frecvent TOP-X-ul este folosit de desigeri in amenajarile pentru bucatarii, lucru lesne de inteles, deoarece un mobilier realizat dintr-un astfel de material va fi mereu foarte elegant si va spori senzatia de ordine si curatenie impecabila, un deziderat pentru acest spatiu al casei. Bineinteles ca urmatorul gand fuge catre intrebarea “dar nu sunt finisajele ultralucioase prea pretentioase si dificil de ingrijit?”. Raspunsul este “NU”. Filtrul acrylic transparent cu care este finisata suprafata TOP-X-ului, ofera o protectie durabila si rezistenta sporita impotriva zgarieturilor, umiditatii si razelor UV, asa cum specifiam si la inceputul articolului. Tot ce trebuie sa faceti este sa folositi o solutie de curatat suprafete pe baza de apa, fara solventi in compozitie si o laveta dintr-un material moale. In plus un astfel de mobilier poate fi foarte usor reconditionat prin intermediul unei polisari, care-i va reda straluciarea impecabila.

   Placarea peretelui din zona blatului de lucru este o alternativa excelenta pentru placarea cu sticla vopsita, efectul vizual fiind identic. Priviti ce joc interesnat de texturi si finisaje este obtinut in bucataria din imaginea de mai jos.

   TOP-X-ul se preteaza de minune si pentru mobilierul din living dar si pentru dormitor. O comoda realizata din acest material poate deveni cu usurinta piesa-statement intr-un dormitor contemporan. Suprafetele lucioase sunt o alegere inspirata si pentru piesele de mari dimensiuni cum ar fi un dressing. Acestea vor avea o prezenta mai “light” in ambient datorita capacitatii de a reflecta lumina.

   Introducerea suprafetelor lucioase intr-un ambient unde s-a apelat la o paleta cromatica monocroma sau o amenajare tone-sur-tone, este o modalitate excelenta pentru a crea puncte si zone de interes. Astfel deficitul de culoare va fi compensat de contastele mat-lucios, iar amenajarea va prinde viata.

Sursa imaginilor:  www.hgtv.com , www.pinterest.com

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.