Din Portofoliul GLOBAL DESIGN SUCEAVA:

O Amenajare In Tonuri Neutre Cu Accente Scandinave

   Un camin primitor cu linii moderne, asta  si-a dorit o  tanara familie care a apelat la serviciile noastre pentru a-si amenaja apatamentul cu doua camere proaspat achizitionat. Intregul decor este dominat de nuante neutre, alese atat pentru finisarea pardoselilor si peretilor, cat si a mobilierului, fiind obtinut astfel un ambient unitar si coerent in intreaga locuinta.

   Finisajele de lemn nu trebuie sa lipseasca dintr-un camin in care se doreste obtinerea unei atmosfere calde si prietenoase. Pentru realizarea mobilierului designerul nostru a propus imbinarea a doua finisaje care se completeaza cu succes, rspectiv unul care reproduce o esenta lemnoasa de frasin in tonuri deschise, folosit pentru corpuriie de mobilier si unul de bej foarte placut, pentru fronturile acestuia. Intregul mobilier a fost realizat din MDF infoliat.

   Zona de zi unde intreaga familie petrece cel mai mult timp are un plan deschis, bucataria, dining-ul si livingul facand parte din acelasi spatiu, un concept definitoriu in compartimentarea si amenajarea unei  locuinte contemporane.

   Bucatariei i-a fost alocata o suprafata destul de mica, designerul nostru avand misiunea sa gandeasca foarte bine mobilierul si sa utilizeze intr-un mod responsabil fiecare centimentru din spatiul disponibil, astfel incat sa obtina un maxim de functionalitate.

   Intr-un open-space este important sa se acorde o mare atentie detaliilor. Stim cu totii ca intr-o bucatarie tevile si  cablurile electrice sunt o prezenta obisnuita, iar in cazul apartamentelor de bloc acestora li se mai adauga si centrala. Lasarea la vedere al acestora, in special in cazul unei bucatarii deschise catre zona de living, nu este o optiune tocmai potrivita. Solutia ideala pentru a obtine un spatiu ordonat si estetic, este mascarea lor cu ajutorul mobilierului, asa cum s-a procedat si in cazul de fata. Centrala beneficiaza de un corp de mobilier, prevazut cu usi pentru un acces facil catre acesta la nevoie.

   Pentru a nu crea o nota discrepanta in ambient, s-a preferat placarea peretelui din zona de lucru a bucatariei cu acelasi material care a fost folosit in realizarea mobilierului.  Electrocasnicele incorporabile TEKA au fost achizitionate de catre beneficiarii proiectului din oferta noastra. Unul dintre corpuri gazduieste si o combina frigorifica din aceeasi gama.

   Un detaliu interesant, la care s-a apelat pentru a aduce un plus de eleganta ambientului deschis, este etajera realizata in terminatia bucatariei, care ofera un spatiu in plus  pe care gazdele noastre l-au folosit pentru a expune cateva obiecte decorative.

   Spatiul dintre bucatarie si living este marcat de o consola care serveste atat ca zona de luat o gustare rapida, chiar daca  exista si o arie separata destinata dining-ului, cat si ca blat de lucru, la nevoie.

   In imediata vecinatate se afla si dining-ul. Pentru o nota mai vesela gazdele au ales sa aduca putina culoare aici cu ajutorul scaunelor realizate in nuante diferite.

   Pe peretele opus zonei de living si bucatarie a fost creat un generos spatiu de depozitare cu ajutorul unor dulapuri prevazute cu usi.

   In dormitorul matrimonial s-a mers pe aceeasi linie atat din punct de vedere a mobilierului si finisajelor, cat si a paletei coloristice.

  In camera mezinului familiei s-au preferat nuante putin diferite de restul casei, dar din aceeasi sfera neutra. Pentru un plus de luminozitate mobilierul a fost realizat in nuante de alb.

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.