PATUL RABATABIL – O SOLUTIE “SMART” PENTRU SPATII MICI

   Insuficienta spatiului de locuit este o problema cu care se confrunta o mare parte din populatie, in special in mediul urban, unde majoritatea locuieste in apartamente clasice de bloc, care stim ca de cele mai multe ori au o suprafata redusa, precum si o compartimentare deficitara, care de cele mai multe ori complica si mai mult situatia. Este destul de dificil pentru o familie cu mai multi membri sa organizeze ca la carte spatiul disponibil astfel incat sa beneficieze de suficient loc de depozitare dar si pentru a crea un ambient functional confortabil pentru toti. Dificil dar nu si imposibil, cu conditia ca acesta sa fie foarte bine impartit si mobilat adecvat, iar daca in ecuatie intra si un personal specializat vom putea sa ne bucuram de un rezultat mai mult decat satisfacator.
Acolo unde fiecare centimetru conteaza, designerii recomanda intotdeauna sa apelam la un mobilier multifunctional si “inteligent”, care sa ofere solutii de eficientizare si economisire a spatiului disponibil. Pe piata exista nenumarate variante in acest sens, insa de cele mai multe ori alegerea unuia realizat pe baza de comanda, care sa se potriveasca perfect spatiului si sa corespunda nevoilor noastre cotidiene, este optiunea castigatoare.

In acest articol am ales sa vorbim despre paturile rabatabile, o solutie excelenta pentru incaperile care pe timpul zilei au o anumita intrebuintare, insa noaptea trebuie sa se transforme in dormitor. Aceasta situatie o intalnim de cele mai multe ori in cazul sufrageriilor din apartamentele cu una sau doua camere, sau al garsonierelor. Una dintre solutiile la care s-a recurs timp de decenii si la care se mai apeleaza in mod frecvent si in ziua de azi, este canapeaua extensibila, care din pacate niciodata nu va putea oferi confortul pe care il ofera o saltea in timpul somnului, iar acest fapt se va reflecta in scurt timp in calitatea proasta a acestuia si ulterior in starea sanatatii. Un pat rabatabil in schimb foarte discret si insesizabil in incapere, fiind ascuns in timpul zilei lasand liber spatiul, ne va permite sa ne bucuram de o noapte relaxanta si odihnitoare, printr-o simpla miscare de extragere din cadrul mobilierului. Paturile rabatabile se pot realiza atat in varianta single cat si dubla si se pot extrage fie pe verticala, fie pe orizontala fiind prevazute cu un sistem care functioneaza cu ajutorul a doua pistoane cu gaz.

PATUL RABATABIL – O SOLUTIE “SMART” PENTRU SPATII MICI

Dupa cum spuneam in timpul zilei acesta va sta “ascuns” intr-o carcasa, daca vorbim de un corp independent sau o nisa creata intr-un ansamblu de mobilier, intr-o maniera astfel incat sa lase impresia ca avem in fata un dulap. Exista si situatii cand se prefera rabatarea patului intr-o nisa creata direct in perete, in care ulterior se va realiza o rama din material lemnos pe care se va monta sistemul de rabatare si patul.

Paturile rabatabile sunt o alegere mai mult decat inspirata si pentru camerele de copii. Indiferent de marimea acestora, un spatiu suplimentar destinat jocului pe timpul zilei va fi mereu binevenit. In ceea ce priveste siguranta, nu este cazul sa na facem griji, deoarece sistemele de rabatare sunt foarte bine gandite si proiectate din acest punct de vedere, astfel incat un astfel de pat sa nu se inchida sau sa se deschida brusc sau involuntar.

   Datorita faptului ca permite rabatarea sa atunci cand nu este nevoie, acest tip de pat poate fi amplasat aproape oriunde in casa, cu conditia sa avem suficient spatiu pentru amprenta sa la sol, la care se mai adauga si cei 40-50 cm de care avem nevoie pentru culoarele de trecere in momentul in care este deschis. Astfel putem transforma oricand o incapere care serveste drept birou in mod obisnuit, in dormitor pentru oaspeti de exemplu. In ceea ce priveste dimensiunile, un astfel de pat poate varia intre 80 cm latime si pana la 160 cm maxim si aici ne referim la latimea saltelei, la care se vor mai adauga alti cativa centimetri, insa acest lucru trebuie lasat in grija personalului specializat care-l va proiecta. Exista situatii cand spatiul mic nu permite amplasarea unui pat echipat cu o saltea de dimensiuni standard, dar asta nu este o problema deoarece exista si optiunea de realizare pe baza de comanda a unei saltele cu dimensiuni atipice si implicit a structurii patului, stfel incat totul sa se incadreze perfect iar noi sa obtinem un spatiu functional si un loc de relaxare si somn confortabil.

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.