MOBILIERUL IN STIL CONTEMPORAN – GARANTIA UNEI AMENAJARI CU STIL

   Se spune ca detaliile fac diferenta, iar in cazul mobilierului aceasta expresie este cat se poate de adevarata deoarece modul in care este lucrat acesta, finisajele, tipul de accesorii si elemente decorative, vorbesc de la sine si ne ajuta sa-l catalogam intr-un anumit fel si sa-l incadram intr-un anumit stil de design.

   Deja stim ca mobilierul clasic poate fi usor recunoscut dupa faptul este de obicei incarcat de numeroase elemente decorative iar cel modern este caracterizat de suprafete plane si simplitate, dusa la extrem, asa cum se intampla in cazul stilului minimalist. Unora ne place cel clasic, altora cel modern, insa exista si persoane ale caror preferinte se situeaza undeva la mijloc, care isi doresc un camin amenajat intr-o maniera aerisita, cu o allura moderna, dar in care sa se simta prezenta pregnanta a unor note calde, specifice interioarelor clasice. Din fericire designul actual de interior ofera o solutie si pe sufletul acestora, iar aici ne referim la amenajarile in stil contemporan, care reunesc toate elementele mentionate mai sus.

   Mobilierul este cel cel care da tonul unei amenajari, iar in cazul celor in stil contemporan acesta are deseori fronturile decorate cu frezari rectangulare inspirate oarecum din stilul clasic, care nu incarca suprafetele ci doar aduc un plus de personalitate.  Avantajul interioarelor in stil contemporan este ca acestea ne permit sa ne jucam si sa hotaram directia in care se poate indrepta o astfel de amenajare. Astfel putem obtine un decor in care sa se simta mai puternic influente ale stilului clasic, sau dimpotriva sa predomine cele specifice stilului modern. In prima situatie putem plusa cu decoratiuni de inspiratie clasica si eventual accesorii in cazul mobilierului, precum manerele, iar in cazul celei de-a doua variante, putem lasa doar tipul de frezare a fronturilor sa ne duca cu ideea la clasic, restul ambientului fiind amenajat doar cu elemente specifice stilului modern.

   Dar haideti sa exemplificam. In gama noastra de fronturi exista o serie de frezari caracteriazate de linii simple si drepte, dar foarte elegante, care ne-au permis sa realizam numeroase proiecte pentru clientii nostri, care se bucura astazi de un mobilier de calitate, realizat la cele mai inalte standarde. Vorbim aici despre fronturile Olimpus, Cartier si Class din gama Classic, si Frame si Cartier Plus din gama High Class.

MOBILIERUL IN STIL CONTEMPORAN – GARANTIA UNEI AMENAJARI CU STIL

   Cele din gama Classic se potrivesc perfect amenajarilor in care se doreste sa fie simtita prezenta influentelor clasice, iar in cazul acestora putem obtine un mobilier foarte chic prin pastrarea volumetriei specifice stilului modern si orientarea pe orizontala a modulelor care il compun, iar in cazul celora din gama Hign Clas, care sunt caracterizate de linii ceva mai simple si foarte clare, este recomandata volumetria specifica stilului clasic si orientarea fronturilor pe verticala. Este vorba practic despre un mix si un joc, care de altfel este si esenta amenajarilor in stil contemporan. Secretul este sa gasim un echilibru intre toate elementele.

   In finalul articolului va lasam in compania unei galerii de imagini care confirma ca un mobilier in stil contemporan este interesant, versatil, debordeaza de personalitate si drept urmare nu are cum sa iasa din tendinte niciodata.

Sursa imagini: www.pinterest.com, www. arredamenti.com

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.