DIN PORTOFOLIUL NOSTRU: BUCATARIE IN CULORI VIBRANTE

   Modul in care este amenajata o incapere si culorile alese pentru decor pot spune multe despre personalitatea fiecaruia dintre noi.

   Culorile puternice, in mod evident, vor sugera ca avem de a face cu un caracter puternic si o fire care debordeaza de energie si stie exact ce vrea, asa cum se intampla si  in cazul de fata, judecand dupa nuantele alese de catre clientii nostri pentru a-si mobila bucataria.

   Alegerea potrivita a unor culori vibrante intr-un ambient nu este intotdeauna una foarte usoara, deoarece trebuie gasita formula potrivita pentru a obtine un decor echilibrat din punct de vedere vizual, in special atunci cand vorbim de mai multe nuante care nu sunt folosite doar ca accent ci isi fac foarte tare simtita prezenta in amenajare.

DIN PORTOFOLIUL NOSTRU: BUCATARIE IN CULORI VIBRANTE

Exista insa anumite reguli si trucuri la care putem apela pentru a obtine un rezultat optim in acest sens, iar la una dintre ele a apelat si designerul nostru, care a optat pentru o schema a culorilor analog ( care presupune utilizarea nuantelor aflate una langa cealalata pe cercul culorilor), cea dominanta fiind nuanta de violet, incadrata in spectrul culorilor reci, care, la randul lor sunt mai usor de folosit in amenajari deoarece au un efect temperat si calmant, fata de cele calde. Astfel, desi numaram patru culori pe fronturile acestei bucatarii, acest mix nu este deloc deranjant, deoarece lasa senzatia ca fiecare nuanta “curge” din cea alaturata.

   Pentru contrast s-a ales o nuanta stralucitoare de alb, atat pentru zona intermediara a mobilierului cat si pentru peretii incaperii, care sporeste luminozitatea si contribuie la crearea si mentinerea senzatiei de curatenie, absolut necesara atunci cand vine vorba de o bucatarie.

   Pentru mentinerea mai usoara si o igiena impecabila gazdele nostre au optat pentru un blat acrilic cu proprietatati antibacteriene, disponibil in diverse nuante in gama noastra de produse, si placarea cu sticla a peretelui din zona plitei foarte usor de sters de petele de mancare care inevitabil ajung pe aceasta arie in momentul in care gatim.

   Pentru corpurile de jos proprietarii au ales fronturile Sprinter din gama Modulo, care aduc o nota vesela in decor, iar pentru a obtine  un look-ul  modern cu usoare influente minimaliste, bucataria a fost echipata cu sisteme de deschidere push-to-open, acolo unde exista usi batante, si frezari speciale de tip handless pentru fetele sertarelor, cu scopul de a nu incarca vizual fronturile cu manere.

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.