DIN PORTOFOLIUL NOSTRU: AMENAJARE CABINET STOMATOLOGIC

Este bine cunoscut faptul ca modul in care este amenajat sediul unei societati, al unui magazin, al unui salon de infrumusetare joaca un rol foarte important in evolutia afacerii. Clientii trebuie sa fie placut surprinsi, ambientul fiind cel care “vorbeste” in prima instanta despre profilul si obiectivele societatii. Este incontestabil faptul ca o amenajare de calitate, sa spunem asa, induce automat ideea de calitate a serviciilor, cel putin pentru inceput, deoarece daca standardele acestora nu se ridica la nivelul asteptat, frumusetea ambientului nu va putea nicicum remedia situatia.

 In cazul unui cabinet medical si in special al unuia stomatologic, importanta amenajarii depaseste aria estetica, aceasta trebuie sa influenteze pacientul din punct de vedere psihologic in mod pozitiv, pentru a sparge acea bariera provocata  de stresul unei vizite la stomatolog cu care se confrunta aproape fiecare persoana, deoarece putini sunt cei care o fac cu placere.

   Va mai aduceti aminte acele cabinete de un alb steril, cu peretii placati cu faianta si un miros puternic de medicamente, din care ne venea cu prima ocazie sa o luam la fuga? Ei bine, din fericire in ziua de azi lucrurile stau cu totul altfel, iar amenajarea acesuia din imagini confirma din plin acest fapt.  Clientul nostru si-a dorit o abordare diferita si mai putin obisnuita al spatiului in care isi desfasoara activitatea si iata asa a rezultat acest decor cu linii si volume futuriste, desprinse parca din viitor.

 Din respect pentru propria afacere si viitorii pacienti, implicit clienti, beneficiarul acestui proiect indraznet nu a dorit sa faca deloc rabat de la calitate. Pentru realizarea mobilierului au fost folosite materiale si accesorii din categoria high-class, printre care MDF vopsit si blaturi din compozit acrilic, care datorita faptului ca este termoformabil, a permis realizarea volumelor atipice pe care le observam in cazul mobilierului. O alta calitate a acestui material inovator, de care s-a tinut cont in momentul alegerii , este faptul ca are o suprafata compacta non-poroasa si drept urmare nu permite dezvoltarea bacteriilor, un mare avantaj pentru un cabinet medical. Din aceleasi considerente de igiena, clientul a optat pentru placarea peretilor cu MDF, care impiedica acumularea de reziduri pe suprafata si  sunt foarte usor de intretinut si curatat.

   Inca de la intare ochiul este surprins de un joc de culori vesele care contribuie la crearea unei atmosfere prietenoase, menite sa relaxeze pacientul. Albul stralucitor, ales ca nuanta de fond in cazul de fata, nu trebuie sa lipseasca din ambientul nici unui cabinet medical, deoarece este o culoare asociata cu curatenia si igiena, absolut obligatorie in astfel de spatii.

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.