BIROUL INTEGRAT IN LIVING – O SOLUTIE INGENIOASA PENTRU O LOCUINTA MODERNA SI PRACTICA

   Atunci cand locuim intr-un apartament de bloc spatiul, de cele mai multe ori, nu este niciodata suficient de generos pe cat ne-am dori. Oricat de bine ne-am simti in caldura propriului camin, cu totii probabil tanjim dupa o camera in plus, in special daca familia are mai multi membri. Ne-am dori inca un dormitor pentru copii sau poate o incapere in care sa amenajam o camera de joaca pentru ei sau sa o transformam in dressing, de exemplu, insa un spatiu in care sa amenajam un birou ar fi in mod cert una dintre ultimele optiuni pe lista noastra.

   Oricat de convinsi am fi ca nu avem nevoie de un birou in propria casa, ajungem de multe ori in situatia in care avem nevoie de un loc retras in care sa terminam o lucrare  inceputa la locul de munca atunci cand un “deadline” ne preseaza, sa petrecem un timp in fata calculatorului luand notite din informatiile gasite in mediul virtual sau pur si simplu sa adunam din facturile pentru intretinere pentru a face calcule si a stabili bugetul de cheltuieli al familiei pentru luna in curs. Iata cateva motive bine intemeiate pentru a aloca un mic spatiu amenajarii unui birou in caminul nostru.

   Chiar daca nu avem la dispozitie o camera separata cu o astfel de folosinta, exista cateva solutii excelente propuse de designeri, cu ajutorul carora putem sa incadram intr-un mod estetic si functional un mic birou in aproape oricare camera a casei. Putem alege in acest sens dormitorul sau bucataria, insa cea mai adecvata incapere consideram ca este living-ul, iar una dintre cele mai ingenioase modalitati de a amenaja un birou aici este incadrarea acestuia in mobilierul de living. Secretul unei astfel de amenajari este proiectarea zonei de lucru astfel incat, in momentul in care inlaturam scaunul si cele cateva obiecte specifice activitatii de birou, prezenta acestuia sa fie aproape insesizabila.

   Odata ce ati stabilit care va fi peretele pe care va fi montat mobilierul de living, va recomandam sa stabiliti si zona in care ar putea fi amplasat biroul. In general cea mai comoda varianta este pozitionarea pe capatul mobilierului, indicat este sa alegeti partea orientata catre geam, pentru a beneficia de lumina naturala.  De asemenea alegeti zona cea mai indepartata de culoarele de trafic din camera, pentru a putea beneficia de o oarecare intimitate care va va permite sa va concentrati asupra a ceea ce faceti.

   Alegeti cateva obiecte de decor, dar nu din cele specifice unui birou ci mai degraba potrivite cu restul ambientului, pentru a “camufla” zona atunci cand nu lucrati.

   Alegeti o lampa de birou cu un design interesant, evitati-le pe cele clasice. O alta solutie pentru iluminarea acestui spatiu ar fi spoturile incastrate in corpurile de mobilier superioare, daca acestea exista. Acordati o atentie deosebita si scaunului. Optati pentru unul cu volum mai mic si cu un design aparte, dar nu foarte excentric, pentru a nu atrage atentia excesiv, iar daca va doriti o solutie ceva mai discreta in acest sens, puteti opta pentru un taburet care va putea fi impins cu usurinta sub birou lasand spatiul liber. Pentru a va desfasura activitatea intr-un mod cat mai comod, este bine sa aveti la dispozitie in apropiere si o zona cu unu sau doua sertare, care sa gazduiasca papetaria si oricare alte  obiecte specifice activitatii de birou.

   Ca dimensiuni, o latime minima de 50 cm ar fi suficienta pentru a beneficia de un blat de lucru comod si care sa nu iasa prea tare in afara celorlalte piese care fac parte din ansamblul de mobilier. Indicat este sa optati si pentru un material cu o latime mai mare pe partea de cant, pentru a obtine un aspect masiv si elegant.

   Daca aveti in plan o amenajare sau reamenajare a living-ului poate ar trebui sa luati in calcul acest gen de mobilier, va asoguram ca beneficiile vor fi maxime si din punt de vedere al aspectului, dar si a functionalitatii. Cea mai buna optiune, ar fi sa apelati la un personal specializat care sa va proiecteze un astfel de mobilier personalizat si adaptat spatiului dumneavoastra.

Sursa imaginilor:  www.arredamenti.it , www.pinterest.com .

Articol preluat din www.global-design.ro
Credits to: Olesia POLICIUC.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasa-ne un raspuns. Multumim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.